Ako zvládnuť výzvu Plastic Free July

| 14 júla, 2020

Medzinárodná výzva Plastic Free July spája nielen zero wasterov, ale všetkých prívržencov čistého životného prostredia. Zapojte sa do nej aj vy a my vám prezradíme, ako si ju zjednodušiť.

 

Kampaň za mesiac bez plasv založila Rebecca Prince-Ruiz s malým tímom miestnej samosprávy v západnej Austrálii a teraz je jednou z najvplyvnejších globálnych environmentálnych kampaní. Každoročne sa jej zúčastňujú milióny ľudí na celom svete, pričom mnohí v redukovaní používania plasv pokračujú aj po jej skončení. Ten rok je vo výzve už viac ako 250 miliónov ľudí.

O čo v Plastic Free July ide?

Netreba vziať všetky plasvé predmety, hodiť ich do separovaného odpadu a nahradiť bio a eko výrobkami. Naopak. Kampaň vás postupne odúča od používania plasv. Prvý, začiačnícky stupeň, znamená vyhýbať sa jednorazovým plasm ako slamky, plasvé fľaše s nápojmi, jednorazové igelitky či poháriky. Keď sa vám darí, postupujete do ďalšieho levelu, kde poviete nie všetkým jednorazovým plasvým obalom. Ak zvládnete chodiť do reštaurácie a obchodu s vlastnými nádobami úplne prirodzene, ste v treťom stupni, krý znamená vyhýbanie sa plasm ako takým. Dá sa ? Zero wasteri vám povedia, že áno. Veď sú takí machri, krí za mesiac vyprodukujú doslova iba za hrsť odpadu!

 

SodaStream vám pomôže v boji s plasm

SodaStream vám na ceste k čistejšiemu životnému prostrediu pomôže nielen vo výzve Plastic Free July, ale aj po nej či keď sa do tej akcie vôbec nezapojíte. Každá fľaša SodaStream tiž nahrádza tisícky jednorazových plasvých fliaš tým, že vám dáva možnosť vyrábať z bežnej vody z vodovodu perlivú vodu a ochutené sýtené nápoje, či už na doma alebo na cesty. Nemusíte nosiť jednorazové plasvé fľaše z obchodu a podporovať tým ich ďalšiu výrobu. Stačí vám jedna, krá na rozdiel od nich vydrží až tri roky a pom ju zrecyklujete. Počas troch rokov jej trvania ochránite prírodu pred odpadom z asi 2500 PET fliaš a plechoviek.

Ak chcete dosiahnuť dokonalosť a vyhnúť sa BPA free fľaši, SodaStream má pre vás riešenie – siahnite po prístroji Crystal s dizajnovou sklenenou fľašou „na večné veky“. Mimochodom, v apríli pri príležisti Dňa Zeme oznámil svevý líder v oblasti sýtenej vody SodaStream svoj odvážny plán celosvevo znížiť objem použitých jednorazových plasvých fliaš o takmer 67 miliárd kusov. Sám začal výmenou svojich plasvých sirupových fliaš za ľahko recyklovateľné kovové. Život bez plasv je oveľa jednoduchší, ako sa zdá, čo poviete?

 

Zdroj a fo: PR článok

Tags:

Category: HOMEPAGE, TRENDY & SHOPPING