V znamení zelenobieleho srdca

| 20 júla, 2020

O zdravšie životné prostredie sa staráme najmä triedením odpadu. Starať sa o čistejšiu Zem sa však môžete aj výberom oblečenia a ďalších výrobkov, označených zeleno-bielym srdcom.

Ak vám leží na srdci zodpovednosť za prostredie, v krom žijeme, určite viete, že je množstvo výrobkov, vyrobených udržateľným spôsobom. Tovar, vyrobený s ohľadom na prírodu a ľudí ponúka aj Tchibo. Či už je vkusné a pohodlné oblečenie a textil s biobavlnou, kvalitný nábyk z certifikovaného dreva alebo prvotriedna fair trade káva. Hľadajte zelenobiele srdce a  vás dovedie k správnemu výberu.

Legínami k čistejším moriam

Pýtate sa, ako sa staré plasty zmenia na tričko alebo legíny? Rybárske siete, PET fľaše a iný nylonový odpad, vylovený z hlbín morí a oceánov, sa pretvorí na renegerovaný nylol ECONYL® a z jeho vlákien sa utká tkanina. Tak sa dá spojiť udržateľnosť so šporvaním, prispieť k čiste morí a oceánov a celkovo k ochrane životného prostredia.

Prepotené tričko nehrozí

Pohyb v prepotenom tričku prináša so sebou riziko stuhnutia svalov či prechladnutia. V šporvom oblečení s úpravou DryActive Plus je vlhkosť z tela odvádzaná preč a textílie rýchlejšie schnú, takže máte pri šporvaní väčší komfort. Úprava na báze oleja z mikrorias je biologicky dobre odbúrateľná a zanecháva až 15-krát menšiu uhlíkovú spu ako podobné syntetické úpravy.

 

Aby ste zostali úplne v suchu

Biologicky odbúrateľná je aj ekologická impregnácia ecorepel® bez škodlivých fluórkarbóny PFC. Okolo vlákien tkaniny vytvorí tenký impregnačný film a zostáva zachovaná aj po vypratí. Voda či bla tak do oblečenia nevsiaknu, ale sa na ňom zrazia do kvapiek.

Biobavlna pre ešte lepší pocit

O životné prostredie sa nepriamo staráte aj výberom oblečenia z biobavlny. Pri jej pesvaní sa používajú iba prírodné hnojivá a postreky proti chorobám a škodcom, čím sa dbá o ochranu pôdy aj zdravia ľudí na bavlníkových plantážach. Až 86 % biobavlny, použitej na textílie Tchibo, pochádza z udržateľných zdrojov.

Ak vám záleží na životnom prostredí rovnako ako na vás samotných, voľba je jasná – www.tchibo.sk.

 

Zdroj a fo: PR článok

Tags:

Category: HOMEPAGE, TRENDY & SHOPPING