Digitálny žiak: Čo by si za príspevok kúpili youtuber, herec, twitcherka a gamer? 

| 28 júna, 2023


Lukáš Frlajs, Tatianatta, Šoko a Mišo Nezník sa pozreli na ponuku notebookov aj tabletov a vybrali to najlepšie pre Digitálneho žiaka.

V projekte Digitálny žiak je už zaregistrovaných vyše 80-tisíc žiakov a študentov. To je už viac než polovica tých, ktorí majú nárok na 350-eurový príspevok na nákup výpočtovej techniky, potrebnej k vzdelávaniu sa. O ten je možné požiadať do konca júna, využiť ho sa dá až do 31. októbra tohto roka. Ako by ho využili tí, pre ktorých sú počítače, notebooky či tablety pracovný nástroj? 

„Zvážil by som asi laptop MSI Katana GF76. Síce stojí skoro liter, ale vďaka digitálnemu príspevku ťavýjde necelých šesť stoviek. Môžeš sa na ňom vzdelávať a zároveň si aj oddýchnuť od učenia pri drtení hier. Plus vyzerá brutálne dobre, podsvietená klávesnica, pevná konštrukcia, takže náhodou, keď to „učenie“ nepôjde podľa predstáv, prežije to,“ vyjadril sa pre planeo.sk herec a youtuber Lukáš Frlajs.


Twitch streamerka Tatianatta by bola spokojná s notebookom ASUS V510 Dreamy White, ktorý ju oslovil predovšetkým matným displejom. „Dokonca stojí o euro menej, ako je výška príspevku, takže si k nemu môžete ešte zobrať nejakú podložku či myšku a to euro ušetríte,“ poznamenala študentka Tatiana Toroková a pridala aj extra tip na notebook pre dievčatá. 

Herec, moderátor a stand-up komik Juraj Šoko Tabaček sa pre PLANEO priznal, že nie je odborníkom na výpočtovú techniku.  Jeho kritériami na výber notebooku pre žiakov a študentov sú preto praktické záležitosti. „Za mňa by si žiaci mali vybrať notebook, na ktorom spustia Word, PowerPoint, Excel a podobné programy, s ktorými sa budú denne stýkať. Nech notebook nie je príliš ťažký, ani veľký, nech má pohodlnú klávesnicu a pokiaľ možno odolné telo.“ Odporučil aj konkrétnu značku, ktorú používa už niekoľko rokov. 

Expertov na notebooky a tablety zastupuje predajca PLANEO  v Liptovskom Mikuláši. Neprehliadnuteľný Michal Nezníkby volil spojenie výkonu, pohodlia a štýlu, ktoré predstavuje tablet s klávesnicou. „Takáto kombinácia mi príde lepšia na učenie, je to viac kompaktnejšie, ľahšie na prenos, ako vláčiť so sebou veľký notebook.“ Gamer a streamer Michal vie, o čom hovorí. Nie je to tak dávno, čo on sám dral stredoškolské lavice. 

Na toto všetko môžete v PLANEO využiť príspevok z projektu Digitálny žiak

Takto by vyriešil Lukáš Digitálneho žiaka, keby bol v škole dnes

Category: HOMEPAGE, TRENDY & SHOPPING