3 zázračne jednoduché tipy, ako sa po prázdninách dostať do kolotoča povinností príjemne

| 13 septembra, 2023

Sladké dni voľna a leňošenia skončili – je po prázdninách a nás čaká obvyklý kolotoč práce a povinností. Ako to všetko zvládnuť bez stresu a zbytočného napätia?

Aj tí, ktorí doma nemajú školákov, vnímajú preradenie na vyššiu rýchlosť, len čo sa otvoria brány škôl. Čakajú nás pracovné podovolenkové dobiehačky, pritom nás ešte stále láka pekné počasie užiť si výlety a príjemné večerné romance. Ako to všetko zvládnuť, aby sme si po dvoch týždňoch unavene nepovedali: „Potrebujem dovolenku!“?

1. Spravte si plán

Tak, ako majú deti rozvrh hodín v škole, spravte si ho aj vy. Dva mesiace nie sú dlhá doba, ale náš dovtedajší rytmus dokážu pekne rozhodiť. Spravte si plán na najbližší týždeň – dva, zahrňte doň aj svoju polovičkua deti a nezabudnite si naplánovať aj voľno. Stačí denne hodinka pre seba, ktorú využijete tak, ako chcete iba vy. Bude to váš maják v rozbúrenom mori pribúdajúcich požiadaviek a povinností. 

Náš tip: Z týždenného plánovania spravte nedeľný rodinný rituál. Spoločná aktivita v kruhu najbližších bude vás všetkých príjemným naladením na pracovný týždeň.

2. Dodržiavajte spánkový rytmus

Na dobré sa ľahko zvyká – a tak je to aj vtedy,  keď ráno nemusíte hneď po zobudení riešiť raňajky, desiate, školu… a namiesto toho si môžete dopriať pár lenivých minút v posteli navyše. Aby ste na pravidelné vstávanie prešli čo najbezbolestnejšie, začnite s ním okamžite. Nastavte si budík a vstaňte hneď, ako zazvoní. Spať choďte ideálnych 8 hodín pred budíkom, vždy v rovnakom čase. Po pár dňoch už ranné vstávanie nebude také kruté. 

Náš tip: Pokiaľ máte problém s dodržiavaním spánkového rozvrhu, nainštalujte si niektorú aplikáciu, ktorá vás upozorní, kedy je čas začať s prípravou na spánok a kedy už treba naozaj spať.

3. Dobíjajte energiu funkčnou vodou

Každý máme svoj osvedčený životabudič, ktorý nás nakopne, keď nám už začínajú dochádzať baterky. Skúsili ste však už funkčnú vodu? Kofeínová vodaTchibo Coffizz v sebe spája osvieženie čerstvej vody s funkčnými benefitmi zelených kávových zŕn 100 % Arabicy. Na rozdiel od umelých energetických nápojov tak ponúka číru silu prírody.

Tchibo Coffizz obsahuje toľko kofeínu, ako dve poctivé espressá. Kávovú príchuť necítite, nezaťaží žalúdok a navyše aj hydratuje. Skúste a zamilujete sa na prvý dúšok! Foto: Tchibo

Keďže kofeín nie je nositeľom chute, v Coffizze ho vôbec nepocítite. Problém vám nebude robiť ani vtedy, ak je váš žalúdok citlivý na kávu. A pokiaľ si strážite líniu, aj tu vás potešíme: kofeín dokáže nabudiť metabolizmus a obsahom cukru je voda Tchibo Coffizz blízka minerálnym vodám a nie sladeným limonádam. Nájdete ju nielen v predajniach Tchibo či vo vybraných slovenských supermarketoch a predajniach, no tiež na čerpacích staniciach.

Náš tip: Teraz je tu dokonca novinka: po príchutiach marakuja citrón s mätou prichádza Tchibo CoffizzPomelo & Lime, ktorá je absolútne bez cukru

Vďaka praktickému baleniu v pollitrovej fľaši tak máte svoj povolený doping stále so sebou, či už idete na dlhú cestu autom, vysokohorskú turistiku, na prechádzku s dieťaťom a hanbu vám nespraví ani ako nápoj podávaný na mítingoch. Funkčnú vodu Coffizz od Tchibo si jednoducho zamiluje každý!

Tchibo Coffizz môžete mať stále so sebou – pri športe, na prechádzke či mítingu, 
no tiež v aute. Foto: Tchibo

Tags:

Category: HOMEPAGE, ZDRAVIE a FIT