Poznáte zázračnú handričku? 5 vychytávok, ktoré vám z upratovania spravia relax ?

| 30 januára, 2024

Upratať celú domácnosť nie je jednoduchá úloha, ani keď máte upratovanie celkom radi. Preto sme pre vás našli päť skvelých pomocníkov, s ktorými to budete mať hotové raz – dva a zostane vám ešte aj čas pre seba. 

Mať čistú domácnosť od rána do večera je snom každej gazdinky. Na to, aby bol aj váš dom oázou čistoty a útulnosti, však nemusíte denne behať s prachovkou a vysávačom. Čistá domácnosť je výsledkom spolupráce vašej a vašich pomocníkov a dá sa dokonca robiť udržateľným spôsobom.

Tip č. 1: Organizér na prehľadné uloženie drobností

Upratovanie je oveľa jednoduchšie, keď sa v domácnosti priebežne udržiava poriadok.Základným pravidlom je dať každej veci svoje miesto. S tými veľkými to ide jednoduchšie, no čím menšie veci treba uložiť, tým je to náročnejšie. Zvyknú sa totiž potulovať kade – zapadnúť alebo dokonca zmiznúť. Presne na takéto malé užitočné veci slúži organizér. Tento náš je dvojposchodový s výsuvnou spodnou priehradkou a nastaviteľnou výškou. Použiť sa dá v kúpeľni, kuchyni, alebo hoci aj v kancelárii alebo detskej izbe.

Tip č. 2: Silná čistiaca kefka namiesto zubnej

Tiež používate na čistenie nedostupných priestorov starú zubnú kefku? Túto prácu prenechajte kefke elektrickej, ktorá pracuje oveľa efektívnejšie. Nebavíme sa však o elektrickej zubnej kefke, ale o čistiacej. Vďaka štyrom rotačným nástavcom sa s ňou dostanete aj na ťažko prístupné miesta a do špár, ktoré kefka svojimi rýchlymi rotujúcimi pohybmi vyčistí oveľa lepšie, než vy ručne.

Tip č. 3: Zázračná handrička

Tento kúsok tkaniny zo zmesi recyklovaného polyesteru a polyamidu si zamilujete! Čistí všetky hladké povrchy bez použitia čistiaceho prostriedku a nezanecháva žiadne šmuhy. So zázračnou handričkou tak vyleštíte zrkadlá, okná, sklo, no aj lesklé dvierka kuchynskej linky o dve tretiny rýchlejšie, než bežným spôsobom.

Tip č. 4: Kefa na čalúnený nábytok a textílie

S touto kefou nemusíte vyťahovať vysávač zakaždým, keď na sedačke objavíte omrvinky alebo srsť vášho domáceho miláčika. Jej gumové štetiny sa veľmi rýchlo postarajú nielen o hrubé častice, ale zachytia aj tie najjemnejšie omrvinky či chĺpky a to aj z úzkych štrbín. Ak máte doma chlpaté zvieratko, využijete ju aj na expresné odstránenie zvieracích chlpov z oblečenia.

Tip č. 5: „Predĺžená ruka“ nielen na čistenie predných skiel

Čistenie predného skla si vyžaduje určitú dávku akrobacie. Keď však máte tento čistič s návlekmi z mikrovlákna, dostanete sa pohodlne až po prístrojovú dosku. Návleky sa dajú oprať, hlava sklopiť, takže je skladný a vždy poruke. Oceníte ho tiež, ak máte doma strešné okná, alebo také, ku ktorým sa len ťažko dostanete. Je to jednoducho vaša predĺžená ruka!

Bonus: Po dobrej práci dobrá káva

Tieto vychytávky sme našli v Tchibo,no je ich tam ešte oveľa viac. A tiež dobrá káva, na ktorú vám vďaka rýchlejšiemu upratovaniu zostane oveľa viac času. Z plnoautomatického kávovaru TchiboEsperto Pro chutí ako od ibaristu v kaviarni. Stačí len stlačiť gombík a už sa chystá váš obľúbený relaxačný alebo povzbudzujúci nápoj. 

Užitočné informácie o spoločnosti Tchibo

Tchibo patrí k najväčším výrobcom kávy na svete a je vedúcou firmou na trhu praženej kávy na mnohých európskych trhochTchibo je rovnako jedným z najväčších medzinárodne pôsobiacich maloobchodných predajcov. Jedinečný obchodný model spoločnosti Tchibo prepája kávovú expertízu a týždenne nové tematické kolekciespotrebného tovaru. Svoje výrobky ponúka Tchiboprostredníctvom viackanálového distribučného systému, ktorý tvorí sieť kamenných predajní Tchibo, internetový obchod www.tchibo.sk a sieť predajných miest vo vybraných predajniach obchodných reťazcov. Spoločnosť bola založená v roku 1949 v nemeckom Hamburgu, kde má svoje ústredie. 

V Slovenskej republike pôsobí prostredníctvom TCHIBO SLOVENSKO spol. s r.o. od roku 1991 v segmente praženej a instantnej kávy pod známymi značkami TchiboEduscho a Davidoff Café. Od roku 2008 rozvíja TCHIBO SLOVENSKO na slovenskom trhu obchodnú činnosť zameranú na predaj spotrebného tovaru Tchibo. Každý týždeň je uvedená do predaja nová kolekcia asi 30 výrobkov na určitú tému vo výbornom pomere ceny a kvality. Témy sa v priebehu roka striedajú a postupne zahŕňajú všetky oblasti: od kuchyne cez módu, šport, elektroniku, hračky, šperky až po záhradu. Kolekcie sú limitované a predávajú sa vždy výlučne do vypredania zásob alebo obmedzenú dobu. Popri týchto týždenne nových limitovaných kolekciách ponúka Tchibo aj dizajnovú kolekciu výrobkov na pôžitok z kávy, ktorá je súčasťou stálej ponuky siete obchodov Tchibo. Tchibonezabúda ani na milovníkov domácej kvalitnej kávy – s domácim kapsľovým kávovarom Cafissimo alebo plnoautomatickým kávovarom na zrnkovú kávu Espertosi svoju obľúbenú šálku kávy môžete dopriať v pohodlí domova rýchlo, ľahko a profesionálne.

Spoločnosť Tchibo podniká zodpovedne. Dlhodobo sa angažuje v mnohých projektoch zameraných na trvalo udržateľnú produkciu kávy, bavlny či dreva a zaistenie zodpovedajúcich pracovných a životných podmienok malopestovateľov a pracovníkov v továrňach. Aktívne pomáha riešiť otázky ako globálne otepľovanie, ohľaduplné hospodárenie s vodou, pôdou, energiami a zdrojmi, zaobchádzanie s odpadom či zachovanie biodiverzity. Zapája sa do činnosti mnohých miestnych komunít.

Tags:

Category: HOMEPAGE, TRENDY & SHOPPING