Nový model dobre padnúcej podprsenky vzniká minimálne rok

| 12 októbra, 2020

„Niekré modely spodnej bielizne vyzerajú nádherne, ale,bohužiaľ, nám nesadnú,“ počúva veľmi čas profesionálna štylistka spodnej bielizne Žaneta Ilutanová. „Niekde nás škrtí, inde tlačí a – aha, tu fakt škrabe,“ sťažujú sa ženy s plnými krivkami v rôznych predajniach bielizne z rôznych regiónov Slovenska. Nie každý výrobca dokáže navrhnúť a ušiť bielizeň, krá naozaj dobre padne. Našťastie je Triola známa svojou kvaliu a dobrými strihmi, kré si slovenské ženy obľúbili. Jej podprsenky poskytujú funkčnosť a komfort aj nositeľkám s naozaj veľkým poprsím, aj tým, kré majú prsia mierne povädnuté a s asymetriou. Navrhnúť a ušiť dobrú podprsenku vo veľkosti napr. H 90 už vyžaduje naozaj dlhoročnú skúsenosť, zručnosť aj dobrú znalosť všetkých žien, kré budú tú bielizeň nosiť.

Dvakrát meraj a raz strihaj

Tak v čom spočíva tá dokonalosť? Hlavne v tesvaní a neustálom skúšaní. Testujú sa materiály, kré si návrhárky Trioly vyhliadnu na špecializovaných veľtrhoch bielizne a plaviek najčastejšie v Paríži a Cannes. Skúša sa ich kvalita, udržateľná funkčnosť, fyzikálne vlastnosti, pružnosť, ťažnosť, čas, za krý sa operú, odolnosť proti poškodeniu či stálosť farieb pri záťažovom používaní a praní. Keď materiál prejde tým prvým tesm, ušijú modelárky a krajčírky prvé modely. Hneď na začiatku hto celého procesu špecialisti z materiálového tímu rozhodnú, na aký strih sa krá látka hodí, či bude niečo sexy pre mladé a odvážne ženy či podprsenka pre tie, kré chcú od bielizne hlavne jednu funkciu – zafixovať, zdvihnúť prsia do očakávanej výšky a sformovať pekný dekolt.


Armáda testeriek rozhodne

Tie modely sa rozdajú na posúdenie profesionálom z odboru, a nielen z Česka, kde firma sídli, ale aj zo Slovenska, kde sa modely tej obľúbenej značky hojne predávajú. Odborníci a predajcovia posúdia, či sa bude model ženám páčiť a či sa bude predávať.

Pom opäť zasiahnu šikovné ruky krajčírok, kré ušijú niekoľko desiak kusov z jedného modelu, a v rôznych veľkostiach, napr. od veľkosti košíkov B do H alebo od D do M a vo veľkosti obvodov od 65 do 105. Modely pom šéfka tesv rozdá na vyskúšanie tzv. testerkám, alebo prebandkám. Tých má Triola asi 300. Sú ženy rôzneho veku a rozličných postáv. Zastúpené sú ženy s menšími prsiami, na kré sa navrhuje a šije jedna báseň. Pom sú tu ženy so stredne veľkými prsiami a krásne zaoblenými bokmi, také tie neprehliadnuteľné sošné postavy, na krých je všetko riadne a poriadne a hlavne na svojom mieste a neprehliadnuteľné. Keď taká žena kráča po ulici, akoby jachta plávala na vlnách…

 Krivky podľa Rubensa

„A nesmieme zabudnúť na skupinu žien, krých počet neustále rastie. Žien, kré obdivoval flámsky maliar Rubens aj český fograf Saudek – a kré sú zvečnené v ich dielach,“ približuje krivky kyprých oversize krások Lýdia Malchárková z Trioly. Práve pre ne vie značka navrhovať a šiť dokonale padnúcu bielizeň. „Tie všetky dostanú modely podprseniek a nohavičiek a nejaký čas ich intenzívne používajú a perú a nosia a perú, a všetkými možnými spôsobmi, v rukách aj v práčke, kľudne aj na rumpli,“ dopĺňa. Prebantky sa proste s tými kúskami nemaznajú, idú v nich do práce, idú na chalupu, kde pracujú na záhrade či chodia do lesa na huby. Nosia ich pod tričkom aj obnoseným svetrom či luxusnou blúzkou. A pom ich prinesú späť do Trioly na posúdenie a uvedú v dotazníku všetko, čo by budúcej novinke vytkli či v čom by ju pochválili. „Naše modelárky  a návrhárky modely obhliadnu a zhodnotia. Samozrejme, že model pom zostane testerke,“ vysvetľuje L. Malchárková. „Niekedy sa stane, že skúšobný strih prejde ešte takými dodačnými zmenami, že žene zostane jedinečný originál, krý nie je nikde inde k videniu či sa nedá kúpiť.“

 

 

 

Tags:

Category: HOMEPAGE, TRENDY & SHOPPING