Perfektné pre vašu krásu aj pre životné prostredie

| 29 januára, 2021

Udržateľný životný štýl, teda taký, pri krom myslíte aj na životné prostredie, začína hneď ráno v kúpeľni s eko vychytávkami pre vašu krásu.
Každý Slovák vyhodí ročne vyše viac než 400 kíl odpadu. V kúpeľni sú najčastejšie odličovacie tampóny a kozmetické tyčinky, kré používame na čistenie uší, no aj na úpravu make-upu.

Udržateľnosť sa však dá veľmi ľahko vniesť aj do tej časti nášho života. Stačí vymeniť jednorazové odličovacie tampóny za bavlnené odličovacietampóny a uteráčiky, ideálne z biobavlny, a neposlušnú linku upraviť kozmetickou tyčinkou na opakované použitie. Nájdete ich v ponuke Tchibo.

Triedenie odpadu má svoje mies aj v kúpeľni, pre by ste aj tu mali mať kôš na odpadky, umožňujúci ich separovanie. Ďalej už poznáte: papier do jednej nádoby a zvyšok do druhej.

S vodou odtekajú aj vaše peniaze
O vzácnosti vody netreba vôbec polemizovať. Je jej čoraz menej a pre je absolútne dôležité, aby sme sa k mu pokladu, bez krého na Zemi život nemôže exisvať, správali čo najzodpovednejšie. Vo vašej kúpeľni začnite so záchranou vodných zdrojov hneď dnes večer – výmenou kúpeľa vo vani plnej vody za rýchlu sprchu. Prečo? Na jeden kúpeľ vo vani miniete asi s litrov vody, kým so šetriacou ekologickou sprchovou hlavicou dokážete pri sprchovaní ušetriť až polovicu. Spotrebu vody pri sprchovaní vypočítate ľahko: priek vody za minútu, krý uvádza výrobca, vynásobíte počm minút, počas krých sprcha tiekla a viete, koľko vody ste minuli.

Štvorstupňový semaforový systém časovača pomáha udržať si prehľad o spotrebe vody. Prvé 4 minúty svieti zelené svetlo, pom sa na ďalšie 4 minútyl zmení na žlté, od 8 do 12 minút svieti svetlo červené a keď vám voda zo sprchy tečie viac ako 12 minút, začne časovač blikať.

Šetrné fénovanie

Ekologicky šetrnú technológiu využívajú aj elektrospotrebiče. Napríklad sušič vlasov dokáže podávať výkon 2 000 W, pričom spotreba jeho energie je iba 1 400 W. Tým sa chráni životné prostredie a zároveň sa znižujú náklady na energie v domácnosti.

Pokiaľ si kúpeľňu ešte len zariaďujete, či rozmýšľate nad jej renováciou, zvoľte nábyk s certifikáciou FSC®. Prísne štandardy Forest Stewardship Council® zaručujú šetrné hospodárenie s lesmi od pesvania stromov až po finálny výrobok. Pri kontrolovanom lesnom hospodárstve zostáva zachovaná biologická pestrosť lesov, nedochádza k nekontrolovateľným výrubom a tiež sa dbá na dodržiavanie bezpečných pracovných podmienok a práv lesných robotníkov. Nábyk s certifikáciou FSC® nájdete v ponuke Tchibo, zhovený s dôrazom na kvalitu.

Tags:

Category: HOMEPAGE, TRENDY & SHOPPING, VYCHYTÁVKY, ZDRAVIE a FIT