Jarné trendy ulice

| 12 marca, 2021

Ak nás čas strávený v karanténe naučil jednu vec, tak je , že osobný štýl ani v zložitých časoch nezmizne. Lekcie módy, kré sme za necelý rok mali možnosť sledovať z pohodlia našich domovov, nesú jasnú správu: ani vážna pandemická situácia nedokáže zo srdć milovníčok (nielen) pouličnej módy vziať radosť z obliekania.

Holé nohy

Je príbeh starý ako čas: vonku sa otepľuje, teploty stúpajú a Miu Miu stelesňuje ten reštart minisukňou, krá otvorila jarnú „digitálnu“ šou značky. Avšak ani ďalší návrhári nezaspali na vavrínoch a do svojich kolekcií implemenvali šaty, sukne rôznych dĺžok a línii, všetko len s jedným cieľom: ukázať nohy. Nezaostali ani strihané jeansové šortky, kré sa vysokou koncentráciou objavili na mólach predovšetkým talianskych značiek.

Nohavice, kré rozprávajú príbehy

Je načase prelomiť závislosť na teplákoch a legínach. Jarné kolekcie 2021 ponúkajú veľa rôznych alternatív, ako zo svojho looku vyťažiť čo najviac. Medzi nimi sú hlavne priestranné nohavice so širokými lemom, kré sú vidieť všade – od Louis Vuitn cez Jacquemus až po cenovo dostupnú online kolekciu Raey. Nezaostávajú ani klasické “mrkváče”, či voľné nohavice v rôznych farbách, kré sú nielen vzdušné a pohodlné, no zároveň tvoria pútavý element v outfivej skladačke ležérneho typu. Áno, sú vynikajúce na leňošenie, no ako dokázala Hailey Bieber, rozšírené nohavice vyzerajú najlepšie v akcii. Netreba sa diviť, že si ich ulica tak rýchlo zamilovala.

Nesmrteľné neóny

Pre odvážnejšie módne labužníčky hročná jar nesie radostnú novinku. Neóny sú späť v hre. Pre značky ako Oscar de la Renta sa tá novinka pretransformovala do hneď niekoľkých kúskov z ich jarnej kolekcie, v m prípade boli neonovo zelené cargo nohavice ozdobené jemnými tropickými kvetmi, a v prípade značky Balenciaga zas neprehliadnuteľný žiarivo-oranžový overal.

Radostné vzory

Krútiace sa psychedelické vzory od Toma Forda či textúrne pruhy Kennetha Izeho – všetko vytvára žiarivý jarný šatník. A k práve teraz nepotrebuje trochu dobrej nálady? Skombinujte výraznejšie vzory s jednoduchšími, a vytvorte harmonický mix vzorov a textúr, kré sa budú vášmu okoliu prihovárať aj bez slov.

Jarné virtuálne kolekcie poskytli množstvo inšpirácie, ako si doma aktualizovať naše šatníkové skrine. Aj keď nám momentálne módne prehliadky naživo intenzívne chýbajú, s príchodom novej sezóny sa raz a znova oživil aj náš pohľad na obliekanie. Jar 2021 však poukázala aj na význam globálneho myslenia. Za tým účelom modelky a fografi z celého sveta zachytili najhorúcejšie trendy sezóny, kré sú naľko sofistikované a pohodlné, že ich môžete nosiť pokojne aj doma.

Fo: vogue.com

Tags:

Category: HOMEPAGE, TRENDY & SHOPPING