Paríž v rozkvete à la Céline

| 25 mája, 2021

Najnovšia ready–wear kolekcia francúzskeho módneho domu Céline nesie jasný odkaz. A , že bez ohľadu na vek, sa krásy mladého života dajú znova prežívať pomocou pár unikátnych kúskov oblečenia, a neuveriteľne štýlovým spôsobom. Pozrite si prehliadku najkrajších outfiv z kolekcie Céline Jeseň/Zima 2021.

Kreatívny riaditeľ značky, Hedi Slimane, sa tenkrát rozhodol stelesniť parížsku atmosféru jari života do odevov tak esteticky príjemných, že by sme sa na nich dokázali pozerať hoci aj celú noc. Vytvorením kolekcie pod názvom „Parade“, čo v preklade znamená prehliadka, promenáda, alebo prechádzka, sa Slimane nostalgicky vrátil v čase, a na scénu priniesol bezstarostnosť života mladého parížskeho dievčaťa. Nenútená štýlovosť a nadčasovosť kúskov sa vznášala mólom zasadeným do záhrady André le Nôtre, na zámku Vaux-le-Vicomte, čo celému konceptu dodalo ešte väčší estetický dojem.

Kolekcia je snom o upickej predstave a melancholickom snívaní za uplynuu mladosťou,“ vysvetľuje Slimane.

Modely vznášajúce sa v čarovnej atmosfére záhrady, sa ukázali v rôznorodých odevoch s dôrazom na expresívnosť a štýlovosť, za účelom vystihnúť všetky nálady mladej Parížanky. Veď predsa , ako sa cítime aumaticky ovplyvňuje aj , ako sa oblečieme. Aké nálady má teda mladá žena, krá sa v sebe ešte len hľadá? Je jemná, citlivá, nebezpečná, sebavedomá alebo extravagantná?

Slimane vo svojej kolekcii zachytil všetky tie stavy veľmi dynamickým spôsobom. Po móle sa premávali modelky v čiernych, ťažkých statement čižmách ukrytých pod nohavicami v rovnom strihu, denimových a zavinovacích midi-sukniach s dôrazom na detaily, alebo sa ich outfity uberali v smere kockovaných a kvetinových vzorov v jemných textúrach.

Tá uvoľnená citlivosť kontrastuje s nadrozmernými blejzrami a trenčkotmi, flitrovanými kardigánmi a tvídovými bundami, cez blúzky s mašličkou a orezanými rolákmi, kré sú jednoducho très chic. Nájdeme v nej však aj elegantnejšie kúsky, skladaná strieborná sukňa alebo flitrované joggers, no v konečnom dôsledku nepôsobia vážne, ale sebavedomo a sofistikovane.

Cieľom bolo poukázať na , že mladistvý štýl je nositeľným v každom období, a s niekoľkými vylepšeniami by sa kúsky jeho novej kolekcie dali poľahky obliecť aj do predných radov módnych prehliadok, rovnako ako na víkendové pochôdzky v prostredí parížskych ulíc.

Pre viac inšpirácie neprehliadnute našu fogalériu.

Fo: fashionista.com

Tags:

Category: HOMEPAGE, TRENDY & SHOPPING