Kreativita po novom

| 2 augusta, 2021

Vystihnúť akúsi bilanciu pandemického obdobia sa vo svojej tvorbe v ostatnom čase pokúsilo viacero návrhárov. Svoj kamienok do mozaiky pridáva aj Marc Jacobs. Na svojej poslednej prehliadke predstavil kolekciu na jeseň 2021, krá stelesňuje všetko, čím si (nielen) móda prešla za posledný rok a pol, a aké zmeny nastali pri znovuotvorení sveta po pandémii. Cieľom bolo poukázať na dôležisť kreativity aj v ťažkých časoch. Podarilo sa mu ?

„Naše rozhodnutie pozastaviť sa nám umožnilo spomaliť, prehodnocovať, a zamyslieť sa nad tým, čo milujeme, čoho sme ochotní sa vzdať a čo má hodnotu, dôležisť a zmysel,“ vyjadril sa k hlavnej myšlienke kolekcie jej aur.

Marc kolekciou zachytáva všetky pocity, kré sa počas ťažkých mesiacov strávených v izolácii nazbierali, a pretransformoval ich do obdivuhodných módnych kúskov. V zbierke 69 lookov sa pohral nielen s farbami, ako je uňho zvykom, no tenkrát poriadne zamiešali karty najmä proporcie, kré sú nielen esteticky príjemné, ale vďaka svojej enormnej veľkosti tvoria dokonalú súhru s Marcovými obľúbenými odtieňmi fialovej, oranžovej, ružovej a modrej.

Žiarivejšie látky a zrkadlové flitre prišité na sukniach a šatách tvoria dokonalú radostnú atmosféru z návratu módy nielen na móla, ale aj do ulíc. Hypnotizujúce čierno-biele vzory nájdete takmer na všetkom – od legín a čiapok po oversized blejzre, čo vyjadruje zmiešané pocity, kré po návrate do reálneho sveta pociťujeme.

„Hoci sa svet neustále mení nepredstaviteľnou rýchlosťou, moja láska k móde, túžba vytvárať a zdieľať módu s jej milovníkmi pretrváva navždy,“ dodáva nakoniec Jacobs a my mu musíme dať len za pravdu. Čo poviete na jeho novú líniu?

Fo: vogue.com

Tags:

Category: HOMEPAGE, TRENDY & SHOPPING