Krásne a za dobrú cenu! Tieto MUST HAVE kúsky spájajú ženskosť a zodpovednosť k prírode

| 7 februára, 2022

Nemusíte byť EKO aktivistka, aby ste chránili životné prostredie. Stačí si vybrať tie správne materiály, z ktorých je vaše oblečenie. Našli sme krásne a cenovo dostupné kúsky, ktoré podčiarknu váš pôvab.

Je len málo príjemnejších spôsobov, ako prispievať k čistejšiemu životnému prostrediu, než kupovať si oblečenie, vyrobené s ohľadom na prírodu a z udržateľných materiálov. Dnes je táto téma už súčasťou každodenného života a tak určite viete, že takýchto výrobkov je na trhu dostatok. Jednou zo zodpovedných spoločností, ktorá ponúka tovar, vyrobený s ohľadom na prírodu a ľudí, je aj Tchibo.

O životné prostredie sa nepriamo staráte aj výberom oblečenia z biobavlny. Pri jej pestovaní sa používajú iba prírodné hnojivá a postreky proti chorobám a škodcom, čím sa dbá o ochranu pôdy aj zdravia ľudí na bavlníkových plantážach. Až 86 % biobavlny, použitej na textílie Tchibo, pochádza z udržateľných zdrojov.

Dôsledné strih, kvalitný materiály a precízne šitie robia dokonalé kúsky aj z takých obyčajných vecí ako sú športové nohavice, tričká a bundy. A tak sa aj na prechádzke so psom či na ihrisku s deťmi budete cítiť sebavedome.

V bavlnenom oblečení sa budete cítiť dobre, či už bude vonku plus 35 alebo mínus 15. Pri pestovaní biobavlny sa používajú výlučne prírodné prostriedky, teda žiadne pesticídy ani chemické hnojivá. Tieto opatrenia vedú k zachovaniu úrodnosti pôdy, úspore vody, ochrane životného prostredia aj zdravia ľudí, vstupujúcich do procesu pestovania bavlny v ekologickej produkcii.

Kupovaním výrobkov z biobavlny sa tak môžete cítiť dvojnásobne dobre  – za seba v príjemnom oblečení a za budúce generácie, ktorým prispievate k čistejšiemu životnému prostrediu.

Pokiaľ je výrobok certifikovaný podľa Global Organic Textile Standard, môžete si byť istí, že sa v celom výrobnom reťazci sa nepoužívajú nebezpečné chemikálie a kritické zložky a navyše sa dbá aj na dodržiavanie sociálnych kritérií. Certifikát GOTS je teda možné chápať ako akúsi nadstavbu k označeniu bio.

Jedným z najdokonalejších materiálov je kašmír. Získava sa z vlny šťastných kôz, chovaných spôsobom zodpovedným voči zvieratám. Dostatok krmiva, vody, pohybu a čerstvého vzduchu sa premieta aj do kvality ich srsti. Kúpou kašmírového oblečenia v Tchibo tak prispievate aj týmto zvieratám na ich dobré životné podmienky.

Do tejto kombinácie nadčasového dizajnu, čistých prírodných odtieňov a udržateľných materiálov sa okamžite zamilujete.

K udržateľnosti prispieva aj recyklácia. V Tchibo nájdete prekvapivo veľa oblečenia, ale aj ďalšieho sortimentu, vyrobeného či už z recyklovaného polyesteru, alebo trebárs recyklovaných plastových fliaš.

Všetky tieto úžasné kúsky, ktoré sme vám predstavili, nájdete v predajniach a v e-shope Tchibo. Pretože každý z nich je vyrobený s ohľadom na prírodu, jeho kúpou robíte niečo pre seba, pre životné prostredie, aj pre budúce generácie. A to je už niečo, do čoho sa oplatí investovať. Trebárs kúpou nových šiat.

Foto: Tchibo

 

Tags:

Category: HOMEPAGE, TRENDY & SHOPPING