Máte problémy s krvným tlakom? Tieto smart hodinky plnohodnotne nahradia tlakomer

| 3 februára, 2023

Máte vysoký tlak? Potom patríte medzi 1 z 8 dospelých, ktorých trápi choroba vysokého krvného tlaku, odborne nazývaná hypertenzia. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie trpí hypertenziou 1,28 miliardy ľudí na celom svete, takže ju rozhodne netreba brať na ľahkú váhu. Pri tomto type kardiovaskulárnych ochorení je dôležité najmä pravidelné meranie tlaku, avšak nosiť so sebou tlakomer každý deň je vyslovene nepraktické. Našťastie, moderné technológie poznajú riešenie: smart hodinky, ktoré dokážu presnosťou merania nahradiť klasický tlakomer. Reč je o modeli Huawei Watch D, ktorý na slovenský trh prišiel len nedávno.

Zabudnite na tlakomer, postačia hodinky

Meranie hodnôt týchto hodiniek je totiž takmer identické s hodnotami nameranými klasickým tlakomerom, navyše ide o jediný model svojho druhu, ktorý na meranie využíva namiesto senzorov unikátnu technológiu. Ako je teda vôbec možné, že hodinky dokážu to, čo nepomerne väčší a menej praktický tlakomer?

Hodinky Huawei Watch D prichádzajú s unikátnou metódou merania: vďaka špeciálnemu remienku, ergonomicky tvarovanému vzduchovému vankúšiku a motýlikovej spone, ktoré sú navrhnuté tak, aby zostali stabilné počas nafukovania, zásadným spôsobom zvyšujú presnosť merania krvného tlaku. Snímač tlaku je tak presný, že dochádza k odchýlke iba v rozmedzí ±3 mmHg. To umožňuje merať krvný tlak kedykoľvek a kdekoľvek a s maximálnou presnosťou. Sú teda ideálne pre tých, ktorí potrebujú mať svoje zdravie pod palcom 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

Funkcie šité na mieru

Práve ľudí, ktorí majú problémy so srdcom, potešia aj ďalšie funkcie, ako je meranie EKG či hladiny stresu. Meranie stresu prebieha počas celej doby nosenia hodiniek na zápästí a je následne vyhodnotené v praktickom grafe s údajmi, takže presne viete, kedy sa hladina stresu zvýšila, resp. znížila. Rovnako užitočná je aj funkcia merania EKG, ktorá funguje naozaj jendnoducho – stačí podržať prst na spodnom tlačidle hodiniek po dobu 30 sekúnd v správnom postoji a výsledkom je informácia o tom, či máte pravidelný alebo nepravidelný srdcový rytmus. Po dokončení merania nájdete kardiograf spolu s údajmi v aplikácii Zdravie (Huawei Health), ktorú nainštalujete do akéhokoľvek smartfónu.

Všetky zdravotné údaje na jednom mieste

Samotná aplikácia Huawei Health (Zdravie) je akousi centrálou, kde sa ukladajú všetky namerané údaje z hodiniek. Výhodou je, že v aplikácii nájdete napríklad aj obrázok kardiografu z merania EKG, takže budete mať vždy všetky zozbierané dáta z jednotlivých

meraní počas mesiacov na jednom mieste. Tie potom môžete ukázať svojmu lekárovi a môžu slúžiť ako podklad pre ďalšiu liečbu, či na posúdenie vášho zdravotného stavu.

V neposlednom rade je veľkým plusom aj možnosť stiahnutia aplikácie a následného spárovania s hodinkami pre všetkých – či už vlastníte Android, iOS alebo Huawei smartfón, aplikácia je dostupná pre všetky platformy s aplikáciami. Stačí si ju len stiahnuť, spárovať zariadenie a môžete sa vydať na cestu za lepším zdravím. Hodinky Huawei Watch D boli totiž navrhnuté práve za týmto účelom.

Tags:

Category: HOMEPAGE, ZDRAVIE a FIT