Zálohovanie PET fliaš sa blíži. Vedeli ste ale TOTO?

| 15 septembra, 2021

O tri mesiace prestaneme vyhadzovať PET fľaše do kontajnerov na plast, ale ich budeme nosiť späť do obchodu. Nebude však také easy, ako sa na prvý pohľad zdá.

Určite ste už počuli o pripravovanom zálohovaní PET fliaš a plechoviek, veď začiak h sa párkrát posunul, až sa ustálil na 1. januári 2022. Od h dňa za každú PET fľašu a plechovku priplatíte 15 cenv, kré sa vám vrátia, keď fľašu vrátite späť. Aké jednoduché… až kým si neuvedomíte, že tie fľaše nesmú byť pokrčené a musia mať čitateľný kód. To znamená, že prázdne fľaše budete musieť odkladať tam, kde sa im „nič nestane“. No a samozrejme bude ich treba nosiť nielen z obchodu, ale aj do zberu. Niekré veľké reťazce už spustili skúšobnú prevádzku a vo svojich vybraných predajniach umiestnili aumaty na zber PET fliaš a ak máte chuť, môžete si teda už teraz skúsiť vláčenie fliaš nielen z obchodu, ale aj do zberného aumatu.

Jeden SodaStream za všetky PET fľaše dohromady

Pokiaľ kupujete v PET fľašiach len sýtenú a ochutenú sýtenú vodu, máme pre vás riešenie na niekoľko rokov. Vláčenie kupovanej vody z obchodu nie je predsa činnosť, krou by ste si mali ruinovať chrbát aj rodinný rozpočet! Sýtenú vodu môžete mať doma kedykoľvek si zmyslíte a  bez vláčenia fliaš hore – dolu a skladovania plných aj prázdnych jednorazových plasvých obalov. Vlastne vodu nebudete piť z plastu vôbec.

 

Elegantný SodaStream Crystal v čiernej alebo bielej farbe tiž disponuje nadčasovo dizajnovou sklenenou fľašou, krá poslúži aj ako štýlová karafa. S pohármi v rovnakom originálnom dizajne ako fľaša tak máte doma perfektnú súpravu na bublinkové nápoje. Môžete v nej servírovať nielen čistú perlivú vodu, ale aj ochutenú o niekrú z príchutí SodaStream, kré ani v bublinkovej vode nestrácajú nič zo svojej intenzity. V ponuke je klasická chuť ovocia, no aj obľúbené originálne príchute Pepsi, Mirinda, 7UP a ich ľahšie verzie. Sledujte FB SodaStream Slovakia – dozviete sa viac a môžete aj vyhrať!

Tags:

Category: HOMEPAGE, TRENDY & SHOPPING