Je naozaj lepšie byť single?

| 7 marca, 2019

Ak aktuálne nemáte žiadneho partnera, nie je < v žiadnom prípade dôvod na negatívne emócie. Aj keď neprinášame návod, ako < zmeniť, máme jednu pozitívnu správu. Tou sú dôvody, prečo je lepšie byť nezadaným, ako zadaným. Tých je síce plný internet, avšak tie< uvádza samotná veda – a pre< sa oplatí im venovať pozornosť.

Ľudia bez záväzkov vedia podľa prvotných zistení viac oceniť zmysel svojej práce v porovnaní so zadanými rovesníkmi. Okrem California University v americkej Santa Barbare. Tá ľudia sa v dlhodobých vzťahoch či dokonca po svadbe zvyknú viac izolovať.

Podľa spomínanej dlhoročnej štúdie myslia samostatní sebestační jedinci pozitívnejšie ako ľudia žijúci v dlhodobom partnerskom zväzku. Aj pre< podľa odborníkov začínajú Američania (a nielen tí) čoraz viac klásť dôraz na spôsoby, k

Dôkazom v súčasnosti je asi 124,6 milióna Američanov starších ako 16 rokov bez stabilného vzťahu. V celkovom meradle je < teda viac ako polovica. Oproti roku 1976 ide o značný nárast, keďže podľa dobových záznamov bolo slobodných a nezadaných len asi 37% obyvateľov.

Pozor však na dezinterpretácie – vyššie uvedené neznamená, že slobodní sú auriadiť sa svojimi pocitmi a nepodliehať tlaku okolia.

 

Fo<: independent.co.uk

Tags:

Category: HOMEPAGE, VZŤAHY & SEX